İşletmeler için Tasarım Yaklaşımı

Alışkanlıklarınızı değiştirmeye hazır mısınız?

Görüntülü içeriklerin metinsel olanlardan çok daha etkili olduğu su götürmez bir gerçek. Moz’un yaptığı bir araştırmaya göre video ile zenginleştirilmiş bir makale, standart bir yazıya göre en az üç kat daha fazla ilgi çekiyor. Simply Measured’a göreyse, Facebook’taki görsel içerikler %65 daha fazla angajman alıyor. Kısacası içerik üretirken video ve bilgisayar grafikleri ile düşünmeye alışın. Alışkanlıklarınızı değiştirmeye de.

Bir çok küçük işletme sosyal ağlarda haftada en az 6 saat geçiriyor.

Özellikle küçük işletme sahipleri ve yöneticileri bir çok işle kendileri ilgileniyorlar. Bireysel kullanım ile kurumsal kullanım araındaki sosyal medya duvarlarının eriyip şeffaflaşmaya başladığı yer işte burası. Değişim çoktan başladı. Şimdi bu değişimin görsel ucunda olma zamanı!

 

 

Marka bilinirliği, küçük işletmelerin en fazla yararlanacağı faydaların başında geliyor.

Büyük markalarla yarışacak düzeyde bir görünürlük elde etme imkanı, sosyal medyanın küçük işletmelere sağladığı avantajlardan sadece biri. Her ne kadar Grafidea gibi bir ajansla çalışmadığınız zaman sosyal ağlardaki etkinliğinizi ölçmek ve yönetmekte biraz zorlanacak olsanız bile, raporlara ulaşabildiğinizde ve düzenli görsel içerik güncellemeleriyle aktivitenizi taçlandırdığınızda, alacağınız fayda parayla ölçülemeyecek kadar fazla. Herşeyi doğru yaptığınızdan ve ölçtüğünüzden emin olduğunuzda ise sitenize yönlenen yüksek trafik ve markanıza dönük yükselen sadakat rüya değil. Bunun için görsel düşünmeye alışmalısınız.

Hareket eden görüntülerin artan cazibesi.

20. yüzyılın başından beri çok uzun bir zaman geçti ama insan algısının hareketli görüntüye olan tutkusu ve bağımlılığı azalacağına arttı. Eskinin web içeriği neredeyse sadece metinlerden oluşuyordu. Sonra düşük renk ve çözünürlükte görseller geldi. Bu bile başımızı döndüren bir değişimin rüzgarının sadece küçük bir esintisi idi. Yüksek bant genişliği, 4.5G gibi mobil bağlantı hızları sağolsun, artık hareketli motion-grafikler ve tanıtım video’larıyla zenginleşmemiş içerikler, internet gezginlerinin neredeyse büyük bir kısmı tarafından yok sayılıyor.

Grafidea gibi kreatif ajanslar ve son yıllardaki teknolojik gelişmeler sayesinde küçüklü büyüklü işletmeler artık kendilerine ait özgün video prodüksiyonlara hem çok hızlı hem de çok düşük maliyetelerle kavuşuyor.

Çağı yakalayarak kendinizden daha büyük işletmelere aslında ne kadar hantal olduklarını göstermeye var mısınız? Haydi o zaman!

Tavsiye Edilen Yazılar