Şirketler için Sosyal Medya Neden Önemli?

 

FacebookTwitterLinkedIn ya da Instagram… Sosyal ağlar her geçen gün daha fazla sayıda işletmeyi, potansiyel müşterileri ve iş ortaklarıyla buluşturuyor ya da yenileriyle tanışmalarını sağlıyor. Sadece bununla da kalmıyor, insan kaynaklarını etkin bir şekilde yönetmek isteyen küçüklü büyüklü şirketlerin yeni iş gücünü saflarına katmasını da kolaylaştırıyor.

 

Sosyal medya kurumlar tarafından farklı amaçlarla kullanılıyor. Her sosyal ağ sitesinin uzmanlaştığı başka bir alan olduğu doğru. Sosyal medyası Grafidea gibi ajanslar tarafından ustaca idare edilen firmalar da bunun farkında. Ya da farkında olmasalar bile doğru yönlendirildikleri için, bu durumdan maksimum fayda sağlıyorlar.

Sosyal medya kişi ve kurumların sadece bilgi, içerik, görsel ve hareketli içerik paylaşmasına imkan vermiyor. Aynı zamanda değişik alanlardaki faliyetlerini ideal şekilde gerçekleştirmelerine de zemin oluyor.

Facebook, son tüketici ile iletişim kurmak için ideal bir ortam. Zira dünyadaki her birey orada temsil ediliyor desek, abartmış olmayız. Ya da en azından, çok az abartmış oluruz. Bu sosyal ağ, firmaların ürün ve hizmetleri için mikro siteler oluşturmaları ve içerik paylaşmaları için bulunmaz bir nimet. Elbette doğru yönetildiği ve sağlıklı güncellendiği sürece!

Twitter, müşteri ilişkileri, anlık haberleşme ve etkinlik paylaşımları için kurumların dört elle sarıldığı bir sosyal ortam. Profesyonelce yönetilen bir Twitter kanalına sahipseniz, müşteri sadakatinizin sağlam ve emin adımlarla artığına şahit olup şaşıracaksınız.

Instagram, küçük ya da orta büyüklükteki işletmelerin markalaşmasını tamamlaması ve marka bilinirliğini artırması için rakipsiz bir ortam sunuyor. Burada da doğru yönetim, olmazsa olmazınız!

LinkedIn, kurumların İnsan Kaynakları faaliyetlerini yepyeni bir boyuta taşıyan bir sosyal medya kanalı olarak son yıllarda yıldızlaştı. Sadece bireylerin değil, kurumların da birer LinkedIn hesabı var.

Rekabet kızışıyor. Hazır mısınız?

Bu yazdıklarımız yeni değil. Aslına bakarsanız küçüklü büyüklü tüm işletmeler sosyal medyanın gücünü çoktandır farkeatmiş durumda. Sosyal ağlardaki görünürlüklerini kaliteli bağlantılarla büyümek için rakipleriniz canla başla çalışıyor. Peki ya siz?

 

Tavsiye Edilen Yazılar